Därför behöver du D-vitamin som kosttillskott

Därför behöver du D-vitamin som kosttillskott

Vitaminer är viktiga för god hälsa. De flesta av dem produceras inte av människokroppen på egen hand. Du måste få dem från andra källor än din kost och din kropp. Ett exempel på en vitaminkälla som inte kommer från vår kost är vitamin D som vi får från solstrålning.

D-vitamin har många viktiga funktioner. Det innebär till exempel att kroppen kan ta upp kalcium, vilket gör benen starkare. Det hjälper kroppens immunförsvar att bekämpa virus och bakterier. D-vitamin är också kopplat till din mentala hälsa. En kost rik på solljus och D-vitamin kan förebygga problem orsakade av låga D-vitaminnivåer, men kosttillskott behövs ibland.

Solen är vår viktigaste källa till D-vitamin, och D-vitamin finns även i kött, fisk, ägg och berikade mejeriprodukter. Immunförsvaret behöver vitaminer för att fungera och man har även hittat ett samband mellan låga D-vitaminnivåer och depressiva symtom. Här kommer du att lära dig mer om varför det är så viktigt att uppfylla dina D-vitaminbehov.

Nordens invånare bör komplettera sin kost med d-vitamin.

Förutom din vanliga kost kan vitamintillskott hjälpa dig att se till att du får i dig tillräckligt med en mängd olika vitaminer. I Sverige blir det till exempel allt vanligare att äta mer D-vitamin, eftersom D-vitaminbrist är förknippat med ett växande antal hälsoproblem.

Minisuns kosttillskott med D-vitamin är ett sätt att få en av de vanligaste vitaminbristerna i Sverige hittills. Vår norra geografi gör att D-vitaminintaget från solstrålning ofta är otillräckligt. Att ta ett högkvalitativt kosttillskott, som våra från Minisun, säkerställer att du får i dig en bra mängd extra D-vitamin.

Diet: Den huvudsakliga källan till D-vitamin är fet fisk som sill, lax och makrill. D-vitamin finns också i ägg och mejeriprodukter, men i låga mängder, vilket gör det svårt att tillgodose dagliga behov. En portion sill ger cirka 400 IE, medan ett glas mjölk bara motsvarar cirka 40 IE — och de flesta äter inte fet fisk varje dag.
Tillbaka till blogg